Féregjárás a telepen

* lehet, hogy kicsit bizarr! *

Telep egy normális város. A lakói barátságosak, dolgozni, és szórakozni járnak. Egy nap azonban Telep fölé hatalmas árnyék vetül. Az árnyék nem mozdul a város felől hetekig. A lakók csak találgathatnak, mi történik. Egy napon több száz új lakó érkezik a városba. A lakók normálisnak tűnnek, hatásukra azonban még sötétebb lesz a városban. A lakók gyanakodva bár, de befogadják őket, viszonylag barátságosan.

Minden reggel azt veszik észre, hogy Telep eredeti lakosai közül néhányan eltűnnek. Egyre többen és többen tűnnek el. Lassan több új lakó marad, mint régi. Az újságok írnak az eltűnésekről. Mindenki pánikban van, próbálnak nem kimaradni éjjelre. Az éjjel dolgozók hiába akarják lecserélni a műszakot. Több, mint a lakosság fele eltűnik.
Aztán egy nap az újságírók is eltűnnek. Csönd borul a városra, a megmaradt lakók alig mernek mozdulni. Az új lakók azonban vidámak, sértetlenek, és látszólag szétveti őket az egészség.

Docksha a város szélén él. Õ egy magányos, idős katonaorvos. 37 évet szolgált a háborúban, hazaérkezett Telepre, s azóta elszigetelten, sötét gondolataiba mélyedve él a Telep szélén lévő, elvetemedett kis telken. Dockshához is eljutnak a hírek a tömeges eltűnésekről. Docksha ráébred, hogy az eltűnések az éjszakával állnak kapcsolatban. Egy lehetetlenül hosszú távcsövet dolgoz ki. Ezt kihajítja a városba egy este, és szemtanúja lesz annak, hogy Telep újdonsült lakói mivel is foglalkoznak.

Férgek. Hatalmas, kifejlett, ezerlábú férgek másznak ki a sötét ruhás, elegáns, új lakók szájából, majd mint egy levetett ruhát, otthagyják csinos testüket. A Férgek bandába tobzódnak, és az éjjel sétáló embereket, vagy embercsoportokat együttes erővel támadják meg. Kegyetlenül agyonverik őket, majd “elosztják”, és felfalják. Mindeközben Telep másik végén, az elhagyatott kórházban egy menyasszony ruhás, bolond lány felébred a kómából.

Menyasszony 27 éves, gyerekszívű. 8 éves korában egy áruházból lopott egy Menyasszonyi ruhát, mely ódivatúnak bizonyult, de a lány rajongott érte. Azóta sem ki nem volt mosva, sem egyáltalán levéve róla. Menyasszonyt egy tolató busz ütötte el. Így került a Telep Ispotályába, immár 13 éve kómában fekve. Egy estén felébred. Az elnéptelenedett kórházból kilépve észreveszi, hogy a hajdanán pezsgő életű Telep sötétebb, mint egy átlagos éjjelen, minden szakadt és penészes, és a lakók jószerével eltűntek. Ekkor felismerhetetlen lények keresztezik útját (talán hatalmas giliszták?), kegyetlenül megverik. Elveszti eszméletét.

Docksha otthon kémcsövei felé hajol. Az előző lény, akit előállított, egy tyúk fejét, egy emberi törzs jellezetességét, és egy bivaly alsó fertályát viselte. A Telep rendőrei is már régen eltűntek, rendőrök az új lakók közül kerültek ki. Ahogy a Docksha által alkotott “egzotikus állat”ról értesültek, azonnal érkezett a parancs, hogy Docksha állatát holnap reggel elkobozzák. Docksha nem akarta rendőrkézre adni újabb alkotását, így maga vonszolta ki kreációját a kertbe, ahol szétverte egy lapáttal. A kertben ki volt terülve egy régi lábtörlő, rajta kínai felirattal: Kincseim. Docksha felemeli a lábtörlőt, és a gondosan beásott gödröt most újra kiássa. A tyúklóembert nehéz szívvel bár, de beledobja a többi kreálmány közé: Lovak, répából készült sörénnyel és farokkal, kutyák a hátukból kinőtt székkel, sünök, melyek abnormális vonzalmat mutattak a pisztolyok iránt. Mindezen találmányok egy célt szolgáltak volna, ha nem jön az a parancs, hogy likvidálják őket, vagy elkobozzák: Docksha hadseregét képezték volna az új lakók ellen. Docksha rájött: az új lakók nem lehetnek mások, mint aljas férgek, akik pusztítják Telep lakosságát.

Docksha utolsó reményét egy iszonyú tény veszi el: Telep eredeti lakossága kiürült.

folyt. köv.

Bocsi ha valakinek hányingert okoztam.