Bízz bennem!

“Nem akartam megfordulni. Nem akartam a szemébe nézni. Hazudott. Hiába tagadja. Láttam aznap este Lindsay-vel. A legjobb barátnőmmel. Nem tudtam elhinni, hogy igaz. Persze, Tom figyelmeztetett, de azt hittem, csak féltékeny. Hülye voltam, hogy nem hallgattam rá. Most már mindegy. Átvert. Sikerült neki, mehet, ahova akar. Ez volt a célja, nem? Õ azt állítja, nem. De már nem hiszek neki. Semmit nem hiszek el neki. Gyűlölöm.\”

-Celia várj már meg…
-Mit akarsz, Jake? Hm? Láttalak, úgyhogy ne kezdj nekem magyarázkodni, úgyse hiszek neked.
-Csak hallgass meg kérlek, utána eldöntöd, hogy hiszel-e nekem.
\”Jake nagyon kitartó. Talán hamarabb megszabadulok tőle, ha végig hallgatom.\”
-Jó, de a rövidített változatot kérem.-adtam meg magam.
-Ennél a történetnél nincs rövid változat. Az elejétől kell elmesélnem, mert nem fogod megérteni.- mondta Jake. Szem-forgatva bár, de leültem a kanapéra, szemben vele.
-Ez az egész hosszú időkre nyúlik vissza. Talán évezredekkel előbbre.-kezdte Jake, de félbeszakítottam.
-Jake ne szórakozz…mi köze ennek az egésznek ahhoz, hogy megcsaltál? Talán az őseid is fűvel-fával megcsalták a barátnőjüket?- egyre idegesebb lettem, hisz láttam, hogy Jake csak szórakozik velem. Illetve azt hittem..
-Végig hallgatnál? Tehát. A lényeg az, hogy az ember sok olyan könyvet olvas, ahol vámpírok vannak, akik vért isznak, és örökké élnek. És az emberek többsége azt hiszi, ez hülyeség..de tévednek!
-Micsoda?!- kérdeztem döbbenten. Jake soha nem hitt a természetfelettiben, minden ilyesmire volt \’tudományos magyarázata\’ ahogy ő mondta, akkor most mi lelte? Még hogy vámpírok..nevetséges! És azt hiszi, ezzel megetethet. Azt várhatja.
-Jake ez hülyeség. Vámpírok? Ez már nevetséges. Na én léptem.-mondtam sértődötten, és az ajtó felé indultam, de Jake elállta az utamat.
-Ez…hogy…? Az előbb még ott voltál..-néztem rá ijedten.
-Látod, ezt próbálom elmagyarázni.- nyúlt felém Jake, de én elkaptam a kezem.
-Azért, mert kicsit gyorsabb vagy, már azt hiszed, vámpír lettél?-kérdeztem gúnyosan.
Rápillantottam az ajtóra, és az a kétségbeejtő gondolatom támadt, hogy Jake megőrült, és valami szörnyűséget tervez velem.
De mintha belelátott volna a fejembe, elengedte az ajtót és lassan kinyitotta előttem.

-Menj. Nem akarom erőltetni. De ha bármikor érdekel az igazság, megtalálsz.-intett az ajtó felé. Nem akartam a közelében maradni, igazság szerint féltem tőle. Megijesztett a nyugodtsága, a rideg hangja, a gyorsasága, és ez a változás a felfogásával kapcsolatban. Mintha 180 fokos fordulatot vett volna az élete. Nem az a Jake volt már, akit ismertem. Még a haját is rövidre vágatta. Aztán megszólalt bennem a józan ész \”Biztos Lindsay miatt. Hogy jobban tetsszen neki. Lindsay oda volt a rövid hajú és edzett pasikért. Ez az…Jake is edzeni kezdett. Azért változott meg ennyire. Vagy szed valamit.\” De aztán nevetséges módon jobban átgondolva Jake magyarázata ésszerűbbnek tűnt. Hisz két napja még nem volt ilyen izmos. És akármit is csinál, két nap alatt nem lehet ennyire edzett. Legfeljebb ha tényleg szed valamit. Kizárt..még Lindsay kedvéért sem kezdené el pusztítani magát.
-Jake..-kezdtem, de jobbnak láttam inkább hallgatni. Nem akartam ebbe jobban belemélyülni. Most még nem..
-Menj Celia. Kérlek..-türelmetlenkedett Jake.
-Visszajövök. Talán holnap. Tudni akarom..a teljes igazságot.-mondtam és megérintettem a kezét, de abban a pillanatban el is rántottam. Jéghideg volt.
-Nem. Most azonnal tudni akarom.- mondtam hirtelen, és visszaültem a kanapéra.
-Rendben. De ígérd meg, hogy nem szakítasz félbe.-mondta Jake mire bólintottam.
-Mint ahogy említettem, ez sok-sok évre nyúlik vissza…

Vámpírok. Jake. És. Lindsay. Nem. Õk együtt. Jake és Lindsay. Nem lehet..
Reggel ezekkel a gondolatokkal keltem, és reménykedtem benne, hogy csak álmodtam az egészet, és Jake a konyhában vár finom reggelivel és friss kávéval, ahogy minden hétvégén. De ahogy leértem, csak húgomat, Hannah-t találtam a reggeliző asztalnál. Hannah 13 éves volt, és igazi kamaszként viselkedett. Soha nem volt elégedett, és mindig a változott a stílusa. Egy ideje rózsaszínre cserélte szinte az összes ruháját, kiegészítőjét, és magassarkúban járt iskolába. Mikor rákérdeztünk, hogy mi okozza nála ezeket a hirtelen változásokat, azt felelte, mindent ki kell próbálnia. Most épp rózsaszín melegítőben ült, és rózsaszínre festett körmeivel dobolt az asztalon. Valószínűleg arra várt, hogy valaki megcsinálja helyette a reggeliét. Arra várhat. Szüleink dolgoztak, nekem meg jobb dolgom is volt annál, minthogy körülötte ugráljak.
-Jó reggelt, Celia. -köszönt, és megpaskolta maga mellett a széket.-Beszédem van veled.
Hurrá. Ez a reggel is jól kezdődik.
-Segítened kell nekem. Egy hét múlva lesz a bál, és nincs ruhám. Úgy volt, hogy anyu ma elvisz ruhát nézni, de be kellett mennie dolgozni. Megtennéd hogy eljössz velem? Kérlek..
Nagyot sóhajtottam. Semmire nem vágytam most kevésbé mint az idegesítő húgom társaságára, de aztán kelletlenül beleegyeztem.