A kód-everett akien életéből…első fejezet

Everett felriadt álmából. . .Új környezet,még idő kell neki,hogy megszokja. Nem volt kedve bekapcsolni a laptopját, ezért csak ipodján kezdte hallgatni a zenét-status quo:Pictures of matchstick man. Erről a zenéről mindig a nyár jutott eszébe,amikor barátaival lent voltak a Tónál és Joshék nyaralójában szórakoztak egy hétig. Ez volt az utolsó nyár,mikor valamilyen szinten gyerek lehetett. Most már dolgozó férfi lett,kezdő. Igaz,még mindig támaszkodhat a családjára,de mi lesz majd ,ha nem. Már így is szeretne függetlenebb lenni..Mindig is önállóságra vágyott,mégis ,most mikor elérkezett ez a pillanat,azt érzi,hogy valami nagyon hiányzik neki.Talán az,hogy nem hívják fel este,h aludjon jól,vagy nem küldenek neki minden szombaton ebédet gyorspostán. Hiányzott neki a törődés.Kevés nyugodt éjszakája volt,de egy dolog nyugtatta,hogy van munkahelye,egy stúdió,ahol az ő feladata rendezés,a különböző forgatási helyszíneken ő rendezi be a tért,az elhelyezkedést,a kamerán ő állítja be a színeket és imádta ezt a munkát.igaz,nem bízzák még rá teljesen ,sok segítője van,akik régebben dolgoznak a stúdiónál,de az ő munkakörük más, Everett pedig igen jól értette a munkáját,ezért biztos volt benne,hogy előbb-utóbb tekintélyt szerez. Már végzős korában jelentkezett erre az állásra,mivel itt volt gyakorlaton az összes nyáron 4 hétig, ami nem kis idő, de megérte. Rendben,valamilyen szinten megnyugodott,hogy ezeket átgondolta,de a Pictures Of Matchstick Man már nem szólt,mivel a pausét erősen lenyomva tartotta,hogy teljesen nyugodtan tudjon gondolkozni. Úgy tűnt,sikerült neki,lehajtotta fejét és nyugovóra tért.a lepedő ki volt csúszva alóla,a kispárnája kitudja merre,a nagynak a csücskét tette feje alá,de nem bírta sokáig,ki kell nyitni az ablakot,melege van.ekkor feloltotta a villanyt és kihajolt a (már) nyitott ablakon.
Cipőt húzott és felvette farmernadrágját,az alvós pólója tökéletesen megteszi úgy gondolta,de egy melegítőfelső nem árt.A zsebébe tette öngyujtóját,egy doboz cigit. Telefont és pénzt nem vitt,hajnali fél 3 van,nem hitte,hogy szüksége lenne rá. Elindult a hosszú utcán,rágyújtott és iPodját bekapcsolta-chad Vangaalen:Red hot Drops.szerette ezt a számot,elvitte az éjszakában.Csillagos volt az ég, ami önmagában szép lett volna,de zavarta asok fény ,amitől szinte nappali világ volt.Úgy gondolta megkeresi a külvárost,ahol kicsit\” otthon\” érezheti magát.
Ment már egy órája,mikor végre sötétségre talált.igaz,nem volt egy kedves környezet,csupa tömbház és köztük pár megrongált játszótér. . .Felfedezett egy csatornát,szélében náddal.ez megtetszett neki,elindult vele párhuzamosan,amikor egy szalaghoz érkezett,amire egy tábla volt felaksztva:Magánterület,belépni TILOS!