Hiba a lekérdezésben: - Sztorizó történetek
        
2019. március 25., Irén       


 Vissza a főoldalra | Legújabbak | Legnézettebbek | Címketár | Archívum | Felhasználóink
Magányos szív Írta: Kalypso, 2010.10.28
Tagek: árvaság, magány, zárkózottság, lány 0 db komment

Egyedül volt. A szobában dermesztő hideg uralkodott. A bútorokat vastagon belepte a por. Látszólag üres, elhagyott ház volt.
A lány a fotelben ült, egybeolvadva kopott környezetével. Egyetlen kósza mozdulattal sem törte meg a halott csendet, szeme sem rebbent.
A magány ölelte körül, arcán fásult szomorúság ült. Fejében gondolatok kergették egymást. Vajon hol rontotta el? Mi történt velük?
Visszagondolt első találkozásukra. Tavasz volt. A nap sugarai küzdöttek a távozó tél hidegével. A lány céltalanul sétálgatott a park ösvényein. Vékony cipőjével néha tovább rúgott egy-egy eltévedt kavicsot. Fiatal arcán furcsa volt az a keserű vonás, ami szája szögletében húzódott. Ma kimenőt kapott, ugyanis az elmúlt héten jól viselkedett, nem feleselt a gondozóval, társait sem bosszantotta, mint ahogy ez mostanában szokása volt. Keserű szívvel gondolt az árvaházra, nem kötötte oda őt semmi. Tizenhat évet töltött az árvaházban, de még egy barátnője sem volt. Más volt, mint a többiek, nem tudott önfeledten nevetni, magáról megfeledkezve játszani. Mindig egyedül volt, némán szemlélte a többiek féktelen hancúrozásait. Most azon gondolkozott, hogy mi értelme van az életének, hiszen az árvaháznak ő csupán teher, ha nem menne vissza, senkinek sem hiányozna. Egy hét múlva betölti a tizennyolcat, és távoznia kell, ha akar, ha nem.
Mélyen gondolaiba merülve nem vette észre a felé közelítő alakot. Hosszú köpenybe burkolózott, magas férfi volt. Csak akkor vette észre mikor alig két lépés választotta el őket egymástól. A lány meglepődve nézett fel. A férfi arcán első pillantásra észrevette azokat a mélyenülő szomorú szemeket. A férfi nem szólt, némán tovább akart sietni, de a lány érezte, beszélnie kell vele, megszólította hát:
- Várjon kérem! Tudom gyerekesen hangzik, de azt hiszem ismerem magát.
A férfi kutató szemekkel vizsgálta a lány arcát, majd árnyék suhant át arcán. Reszketve ereszkedett le a közelben álló padra, arca halottsápadttá vált. A lány ijedten kérdezgette.
- Mi történt? Rosszul van?
Lassan még mindig reszkető hanggal válaszolt.
- Jól vagyok. Bocsáss meg, ha megijesztettelek, sajnálom. Elképesztően hasonlítasz valakire, akit nagyon jól ismertem.
- Szeretted őt?
Egy pillanatig fürkészve nézett a lányra, majd úgy döntött megbízhat benne,
- Igen, nagyon szerettem. Három évig voltunk együtt, de akkor hirtelen eltűnt. Sokáig semmit nem hallottam róla, két hete levelet kaptam, hogy rákban meghalt.
- Ez borzasztó! Sajnálom. Tudja anyám is rákban halt meg. Furcsa, talán véletlen egybeesés, de én is két hete kaptam a levelet.
- Lehetséges lenne?
- Maga lenne az apám?
Ahogy a lány szemét elfutotta a könny, a férfi döbbenten bámult rá.
- Mintha őt látnám. - suttogta.
Két nap telt el a furcsa találkozás óta, és a lány élete gyökeresen megváltozott. Kiderült, hogy a férfi kétséget kizáróan az apja. A lány ki mindig magányos volt, most érezte, hogy tartozik valahová, van egy ember, akinek fontos. Lázasan készülődött a nagy napra, születésnapjára. Apjához költözött. Eleinte minden simán ment. Míg apja dolgozott ő elvégezte a ház körüli tennivalókat, este pedig hosszasan beszélgettek a múltról.
Egy nap viszont minden megváltozott. Elfogytak a szavak. A lányt zárkózott természete meggátolta abban, hogy érzéseiről beszéljen, apja nem tudta áttörni a közéjük magasló kőkemény és jéghideg falat.
A lányra újból, megkettőzött erővel tört rá a magány. Szemei üresek lettek, nem tükröződött bennük semmilyen érzelem. Apja azt gondolta talán unatkozik, ezért elhelyezte a cégnél, ahol dolgozott. Együtt jártak munkába, a lány vidámabb lett, szerette munkáját. Egy este nem ment haza apjával, egy fiú randira hívta.
A fiú kedves volt és közvetlen. Ezután rendszeresen találkozgattak, de a lány nem nyílt meg a fiú előtt sem, nem engedte, hogy bepillantson lelke mélyére.
Sokáig voltak együtt, a fiú próbált közelebb kerülni, de kapcsolatuk nem mélyült el a lány zárkózottsága miatt. A fiú nagyon megszerette őt, ezért szomorúan vette tudomásul, hogy a kőztük magasló falat képtelen lerombolni. Egy este vérző szívvel búcsút vett a lánytól.
A lány nem értette, mi változhatott meg? Õ ugyanúgy szerette, talán még jobban. Arcán mély szomorúsággal járt-kelt, nem találta helyét, minden este álomba sírta magát. Már nem járt dolgozni, egyszerűen nem bírt bemenni, nem bírta elviselni társai vidámságát. A ház körüli munkát sem végezte el, a bútorokat lassan vastag porréteg fedte be. Naphosszat üldögélt a hideg, komor lakásban.
Az emlékezésből hirtelen riadt fel, zajt hallott az ajtó irányából, Amikor pár perc múlva berontott az álarcos férfi, még kábultan ült a fotelben. Nehezen jutottak el hozzá a férfi kemény, durva szavai, pénzt követelt. A lány nem tudott megmozdulni, kiáltani szeretett volna, de nem jött ki hang a torkán. A férfi felbőszült, hogy a lány meg sem mozdult, hirtelen elévette fegyverét, hogy engedelmességre bírja vele a lányt. A lány szemeiben rettenet ült, viszont dermedtsége nem engedett, nem bírt megmozdulni, A férfinak ez már sok volt, nem tudta tovább tűrkőztetni magát, meghúzta a ravaszt és lelőtte a lányt, majd sietve távozott, mert zajt hallott az udvar felől.
Az apa ért haza munkából, halva találta egyetlen lányát, azzal a méla szomorúsággal arcán, amilyen mindig is volt. Az apa karjaiba zárta a halott lányt, néma könnyei végigfolytak a lány haján, vállán, majd a padlóra hullottak....

Küldd el ezt a történetet egy ismerősödnek!
Share

Kommentek

- Még nincs komment -

Név:
E-mail:
Komment:
Megerősítő kód:

Kérünk, valamennyi mezőt tölts ki!

E-mail címed nem jelenik meg az oldalon, és adatvédelmi szabályzatunk értelmében nem adjuk ki harmadik fél számára.

Fontos, hogy a megerősító kódot karakterhűen billentyűzd be, a kis- és nagybetűk is számítanak. Megerősítő kód használatára az internetes robotok által okozott tartalomelárasztás kivédése miatt van szükség. Ez a látogatóink védelmét szolgálja, de regisztrált felhasználóink számára a belépést követően ez természetesen nem szükséges a kommenteléshez.

A Sztorizó legnézetteb címkéi:

barátság, női szív, csirke, férfi, házasság, kórház, pénz, bűnöző, busz, háború, vevőtájékoztató, bölcsesség, veszély, bácsi, költség, sport, iskola, mottó, kérdés, érdekes, szabályzat, bölcsésztudomán, vízóraakna, elmebeteg, erdő, szőke, pénz beszél, csokoládé, csoda, üveggolyó, orvos, mobiltelefon, ceruza, margarin, iroda, magyar, mese, gyerek, mentő, farkas, üzenet, vallás, kakas, levél, ablak, , 11, munka, marx, ház, sorsolás, történelem, máv, autó, humor, szegény, közbeszerzés, bíróság, nevelés, juhász, vámpír, rablás, tolvaj, védőbeszég, , megcsalás, tűz, pasi, végállomás, király, hála, boldog, bártulajdonos, ember, rendőr, horvát, katona, modern, állat, állásinterjú, emlék, szemét, telefon, ágy, cipész, spanyol, feleség, víz, barátnő, tenger, intelligencia, élet, mondás, tájékoztató, tök, ellenőrző, büntetés, kapitalizmus, halál, felmondás, közgáz, részeg, teszt, kína, börtön, fiú, indiai, zuhanás, iq, horoszkóp, darwin-díj, dráma, menedzser, esernyő, egyetem, fotó, barát, , szója, ferrari, mérnök, box, vonat, fáradtság, pap, autópályamatric, férj, karácsony, kutya, csend, város, sör, lengyel, szeretet, mell, malac, nők, kocsma, perel, gázvezeték, tilt, trafipax, tűzoltó, élmény, szüret, hajó, ivás, cola, temetés, meztelen,

Történetek |   |  Impresszum |  Jogi nyilatkozat |  RSS